Diensten Werkplaats Gallerij Vervangwagens Info       Login  
 
Structuur
Om de efficiƫntie en de productiviteit te verhogen hebben wij onze werkplaats ingedeeld in verschillende zones. Zo hebben onze vakmensen hun specifieke gereedschappen gebruiken zonder veel tijd te verspelen.
 
 
 
 
 

 

 

Bureel
Met onze nieuwe infrastructuur komen ook nieuwe burelen waar zijn de mogelijkheid bieden om de service nog te verbetren. De bureelruimtes zijn uitgerust met de nodige computerinfrastructuur om de klanten zo snel mogelijk te helpen. Na telefonisch contact of afspraak op het bureel wordt het beschadigde voertuig gedepanneerd of wordt het voertuig door de klant afgeleverd. De gegevens van de klant worden genoteerd en indien nodig worden de sleutels van een vervangwagen overhandigd. De herstelling van het voertuig begint met het maken van digitale foto's en het opstellen van een WINFORMEX bestek. Indien nodig komt een expert ter plaatse om het bestek te bespreken.

 

Demontage & montage
In de zone voor demontage & montage worden de auto's zorgvuldig voorbereid voor de verdere werken. Hier zijn montagebruggen voorzien die de wagens op hoogte brengen voor de werknemers, waardoor ze minder belast worden. Er wordt met de meest modernste apparatuur gewerkt, welke trouwens geregeld wordt vernieuwd om de technische evolutie te volgen.

 

Plaatwerkzone
De naden en ingelaste stukken worden bij ons nog bewerkt met echte tin zodat achteraf geen corrossie kan voorkomen ! Het plaatwerk wordt zorgvuldig gedaan zodat de nabewerkers een minimum van afwerking moeten doen.

 

Voorbereidingszone
In de voorbereidingszones worden de auto's geprepareerd alvorens ze de spuitcabine ingaan. Onze voorbereidingszones zijn duidelijk van elkaar gescheiden, hetgeen nodig is om de juiste kwaliteit te kunnen waarborgen. Na het schuren worden de voertuigen of onderdelen van grondverf voorzien. Het proefstuk met de verf wordt met de ware kleur vergeleken zodat er geen kleurverschil meer zou bestaan tussen de nieuw gespoten en de bestaande onderdelen. Infrarood droogtoestellen drogen deze grondverf. Vervolgens wordt het van grondverf voorziene gedeelte bijgepolierd en wordt het voertuig afgeplakt zodat het verfspuiten in optimale omstandigheden kan verlopen in de spuitcabine.

 

Verflabo
In ons eigen menglabo wordt met computergestuurde apparatuur de juiste fabriekskleur samengesteld en bijgetint zodat er na herstelling geen kleurverschil meer zichtbaar is. De voertuigen worden vervolgens in de spuitcabine gespoten. Op basis van de kleurencode van het voertuig en de bijhorende kleurenkaarten kan een eerste kleurselectie gemaakt worden. Door middel van de computergestuurde apparatuur wordt de formule voor de gepaste kleur weergegeven zodat deze kan gemengd worden. De samengestelde verf wordt vervolgens vakkundig gemengd en een proefstuk wordt gespoten. Dit proefstuk wordt in de voorbereidingszone vergeleken met de originele kleur op het voertuig.

 

Spuitcabine
Ons ultramoderne spuitcabines staat ter beschikking zodat het spuitwerk in optimale en milieuvriendelijke omstandigheden kan gebeuren. Zowel onderdelen als volledige voertuigen kunnen in onze cabines gespoten worden. Hiervoor beschikken we over personeel dat hiervoor zeer goed is opgeleid. Na het spuiten van het voertuig wordt dit terug naar de montage gebracht waar het voertuig terug van de nodige onderdelen wordt voorzien.

 

 

 
Carrosserie Van Damme N.V. werkt rechtstreeks samen met bijna alle verzekeringen en bemiddelt
tussen u en uw verzekeraar om zo een snelle afhandeling van uw schadedossier te bekomen.
 
 
 
Neem vrijblijvend contact op men ons voor meer informatie, afspraak of opmerkingen.
Wij zorgen er voor dat u snel en efficiƫnt wordt geholpen.
 
 

 

Copyright © 2014 BTW BE.0447.812.970 Wettelijke verplichting